Защита на личните данни

Конфиденциалността на Вашите лични данни е важна за нас, затова се ангажираме с тяхната защита. АНИМАЛИЯ 2009 събира определена информация чрез уебсайта animaliaonline.com – наша собственост. Този документ има за цел да Ви информира за нашите политики и процедури, регламентиращи събирането и обработването на лична информация.

Контрол върху нашите дейности, свързани с лични данни, упражнява следният административен орган:  

София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров № 2

по e-mailkzld@cpdp.bg или на телефон: 02/91-53-518

 

Последна актуализация: 18.09.2018г.

АНИМАЛИЯ 2009 гарантира на своите Потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. АНИМАЛИЯ 2009 защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, АНИМАЛИЯ 2009 може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.

АНИМАЛИЯ 2009 се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. ТЪРГОВЕЦА  е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

 

 1.   Какви лични данни използваме?

Когато влизате на нашaтa интернет страницa, ние използваме вашата информация за статистически цели, за защита от неправомерен достъп и за оптимизация. Това ни помага да съобразяваме и оптимизираме нашaтa интернет страницa според Вашите потребности. Не създаваме лични профили на отделните ползватели на страницата. В тази връзка използваме следните данни, получени при ползването:

 •          уебстраницата, която ви е препратила към нас
 •          дата и продължителност на достъпа
 •          запитването на потребителя
 •          количеството на прехвърлените данни
 •          информация за браузъра и операционната система, които ползвате.
 •          Вашето име, имейл адрес, адрес за доставка, телефонен номер

 

 1.   Как можем  да използваме лична информация?

Можем да използваме Вашата Лична информация:

 •          За да Ви позволим да използвате Услугите;
 •          За да отговорим на Вашите въпроси и да изпълним Вашите искания;
 •          За да Ви изпращаме административна информация, например, информация относно Услугите и промените на правилата за използването им от Ваша страна;
 •          За да Ви изпращаме съобщения,при направена от вас поръчка, потвърждение при регистрация в сайта ни
 •          За да персонализираме Вашето използване на Услугите чрез запомняне на Вашите предпочитания, както и за да Ви предоставим създадени за Вас предложения;
 •          За да предоставим функцията за социално споделяне;
 •          За нашите бизнес нужди, като анализ на информацията, която ни е осигурена чрез Вашето използване на Услугите, предотвратяване на неправомерно поведение, престъпление или измама, защита на нашите и на чуждите права и имущества, разработване на нови продукти, подобряване или изменение на Услугите, разбиране на моделите на използване и степента на успех на нашите промоции и маркетингови кампании, както и осъществяване и разширяване на нашите бизнес дейности.
 •          Както ние считаме за необходимо или уместно: (a) според приложимия закон, който може да включва закони извън държавата, в която живеете; (б) в отговор на искания от съдилища, правозащитни и други правителствени органи; (в) за прилагане на нашите условия и изисквания; и (г) за защита на правата, поверителността, безопасността или собствеността на нашите компании, на Вас и на други лица.
 1.   С кого споделяме Вашите лични данни?

Понякога записваме част от информацията на наши сървъри или я изпращаме на трети страни. Това се налага, за да можем да осигурим най-доброто ви преживяване при използване на нашите услуги, а понякога - и изобщо за да можем да осигурим наличност и достъпност на използваната от вас услуга.

АНИМАЛИЯ 2009 не дава право на използване, не продава, не разкрива и не споделя информация за вас (лични данни по смисъла на GDPR) с други лица или с несвързани компании, освен когато това се налага, за да ви предоставим заявени от вас услуги и когато вие сте предоставили вашето разрешение.

За да осигурим необходимата функционалност на нашия сайт и да подобрим Вашето потребителско изживяване, ние използваме следните трети страни/ приложения/ платформи, отговарящи на GDPR, които е възможно да събират данни, за които ние не носим отговорност. Тези компании могат да използват такава информация, за да има възможност АНИМАЛИЯ 2009 да доставя реклама на потребителите си. Въпреки това тези компании нямат правото самостоятелно да споделят тази информация. Молим Ви да посетите техните уебсайтове и да се запознаете с тяхната Политика за защита на личните данни.

 

 1.   Прехвърляне на данни

Някои от нашите партньори е възможно да прехвърлят данни извън рамките на ЕИП, когато е налице решение относно адекватното ниво на защита, например – в случая на Щита за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ ( EU-U.S. Privacy Shield).

 

 1.   Как можете да контролирате Вашата Лична информация?

Вашите права на достъп, корекция или изтриване на Вашата Лична информация

Ако желаете да прегледате, коригирате или изтриете Вашата Лична информация, която имаме за Вас, можете да се свържете с нас на е-mail: info@animaliaonline.com

Във Вашето искане, моля, пояснете до каква Лична информация желаете да имате достъп, дали искате Вашата Лична информация да бъде изтрита или променена и защо, или по какъв друг начин искате да ограничите нашата употреба на Вашата Лична информация.

Възможно е да поискаме допълнителна информация от Вас, за да потвърдим Вашата идентичност или за да разберем по-добре Вашето искане. При всички случаи, ще опитаме да спазим Вашето искане възможно най-бързо, но имайте предвид, че може да се наложи да запазим определена информация, ако това е изисквано от закона.

Вашите избори относно нашето използване и споделяне на Вашата Лична информация.

Ще поискаме Вашето съгласие за използване на Вашата Лична информация за маркетингови цели. Винаги можете да промените решението си по-късно и да ни кажете да не използваме повече Вашата Лична информация за маркетингови цели. С други думи, можете да откажете да получавате маркетингови съобщения. Можете да направите това, като:

 •          се свържете с нас на  info@animaliaonline.com

Ще се опитаме да изпълним Вашето искане възможно най-бързо.

 

 1.   Колко дълго пазим вашите лични данни?

 

Пазим Вашите лични данни толкова време, колкото е необходимо за постигане на целите, за които сме ги събрали. След това се задължаваме да ги унищожим незабавно, освен ако няма законов срок за тяхното съхранение.

 


Към върха